Topic: R1 Fault Codes  (Read 14733 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dane

  • Sparky
  • Administrator
  • 800cc MOTO GP
  • *
  • Dane's Gallery
  • Posts: 6276
  • a.k.a. A11214576266
    • View Profile
    • www.ocmoto.com
  • Bike: '07 R1, '02 YZ426
  • Years Riding: 8.63
  • Location: Westminster
R1 Fault Codes
« on: 11/19/08 08:06PM »
11 - Cylinder Identification Sensor
12 - Crankshaft Position Sensor
13 - Intake Air Pressure Sensor (Open or Short Circuit)
14 - Intake Air Pressure Sensor (Pipe System)
15 - Throttle Position Sensor (for Throttle Valves)
17 - EXUP Servo Motor Circuit (Open or Short Circuit)
18 - EXUP Servo Motor (Stuck)
19 - Sidestand Switch (Open Circuit)
20 - Intake Air Pressure Sensor / Atmospheric Pressure Sensor
24 - O2 Sensor
30 - Lean Angel Sensor
33 - Ignition Coil #1
34 - Ignition Coil #2
35 - Ignition Coil #3
36 - Ignition Coil #4
39 - Injector (Open Circuit)
41 - Lean Angle Sensor (Open or Short Circuit)
42 - Speed Sensor Neutral Switch
43 - Fuel System Voltage (Monitor Voltage)
44 - Error in writing the amount of CO adjustment on EEPROM
50 - ECU Internal Malfunction
59 - Throttle Position Sensor
60 - Throttle Servo Motor

Offline KING

  • my bike and i R1
  • 599cc
  • ***
  • KING's Gallery
  • Posts: 273
  • my bike and i R1
    • View Profile
  • Bike: 2006 Yamaha R1
  • Years Riding: 1
  • Location: La Habra, CA
Re: R1 Fault Codes
« Reply #1 on: 07/10/10 02:35PM »
idk if i'm supposed to reply on this but, do u know alot bout your R1 and other R1's?

I'm havin a problem an i can't solve it.  I'm really god wit my bike and fixing it, but this is stumping me.  If its possible u can call me or i can call u for the help.  much appreciated
U THINK ALL IS FUN, U THINK ALL IS WELL. KISS MA BLACK ASS, I SHALL SEE U IN HELL

Offline Dane

  • Sparky
  • Administrator
  • 800cc MOTO GP
  • *
  • Dane's Gallery
  • Posts: 6276
  • a.k.a. A11214576266
    • View Profile
    • www.ocmoto.com
  • Bike: '07 R1, '02 YZ426
  • Years Riding: 8.63
  • Location: Westminster
Re: R1 Fault Codes
« Reply #2 on: 07/10/10 03:52PM »
There's probably a lot of people on here that can help you with your problem, could you explain the situation?

Offline KING

  • my bike and i R1
  • 599cc
  • ***
  • KING's Gallery
  • Posts: 273
  • my bike and i R1
    • View Profile
  • Bike: 2006 Yamaha R1
  • Years Riding: 1
  • Location: La Habra, CA
Re: R1 Fault Codes
« Reply #3 on: 07/10/10 05:05PM »
hmm... yea i can in a nutshell

battery is good starter is good  fuel pump is pumpin.  just wont start.  me and my dad sprayed ether over the butterflies and it fired...
U THINK ALL IS FUN, U THINK ALL IS WELL. KISS MA BLACK ASS, I SHALL SEE U IN HELL

agustin

  • Guest
Re: R1 Fault Codes
« Reply #4 on: 07/10/10 05:30PM »
hmm... yea i can in a nutshell

battery is good starter is good  fuel pump is pumpin.  just wont start.  me and my dad sprayed ether over the butterflies and it fired...

Does the bike stay running once it starts with the starting fluid or does the engine die? If it continues to run, have you allowed the engine to run and warm up and then shut it off and re-attempt to start? If you did let it warm up, were you able to restart it without starter fluid?

I any of the above is true it could be a weak spark, caused by anything from a weak battery to bad plugs, coils, etc. Possibly even bad gas, if it's bad gas it is easier to ignite in a warm engine versus a cold engine which is why I asked about letting the engine warm up.
« Last Edit: 07/10/10 05:35PM by agustin »

Offline KING

  • my bike and i R1
  • 599cc
  • ***
  • KING's Gallery
  • Posts: 273
  • my bike and i R1
    • View Profile
  • Bike: 2006 Yamaha R1
  • Years Riding: 1
  • Location: La Habra, CA
Re: R1 Fault Codes
« Reply #5 on: 07/10/10 10:37PM »
bike wont start to i cant let it warm up.  After it started wit the ether, i cut it off immidately

I will try more tomo and keep u guys posted
U THINK ALL IS FUN, U THINK ALL IS WELL. KISS MA BLACK ASS, I SHALL SEE U IN HELL

Offline AlmosTryin

Re: R1 Fault Codes
« Reply #6 on: 07/10/10 10:41PM »
LMK if you need any help too man. Sounds like a spark/fuel issue for sure though. Is the fuel is pumping check the injectors if you can, if all is well it would have to be spark related. Assuming the battery is good like you say.
:3:  <- Me....all the time
Tattoos are like Motorcycle Mechanics, Cheap Ones aren't Good and Good Ones aren't Cheap.

Offline KING

  • my bike and i R1
  • 599cc
  • ***
  • KING's Gallery
  • Posts: 273
  • my bike and i R1
    • View Profile
  • Bike: 2006 Yamaha R1
  • Years Riding: 1
  • Location: La Habra, CA
Re: R1 Fault Codes
« Reply #7 on: 07/11/10 08:30PM »
Now wen i turn the key on   the gauge cluster has the fault code 11 on it all the time. 

11 - Cylinder Identification Sensor
I'm not sure if the '06 has the same fault codes as the '07, but if it does then thats wat it is.  But exactly wtf is it?...
U THINK ALL IS FUN, U THINK ALL IS WELL. KISS MA BLACK ASS, I SHALL SEE U IN HELL

Offline AlmosTryin

Re: R1 Fault Codes
« Reply #8 on: 07/11/10 08:38PM »
No idea but maybe ignition/pcm reading the cylinders wrong and not firing properly?
:3:  <- Me....all the time
Tattoos are like Motorcycle Mechanics, Cheap Ones aren't Good and Good Ones aren't Cheap.

agustin

  • Guest
Re: R1 Fault Codes
« Reply #9 on: 07/11/10 08:43PM »
I dont know if I am allowed to forum cross post but here goes,

http://www.r1-forum.com/forums/showthread.php?t=239070

I believe this is what may be wrong with your bike.

Offline KING

  • my bike and i R1
  • 599cc
  • ***
  • KING's Gallery
  • Posts: 273
  • my bike and i R1
    • View Profile
  • Bike: 2006 Yamaha R1
  • Years Riding: 1
  • Location: La Habra, CA
Re: R1 Fault Codes
« Reply #10 on: 07/11/10 08:44PM »
Could be.  Code 12 had come up before too.

I was told to pull the rail an crank it   an see if the injectors squirt.  I'll prob try that one tomo.  Even though i have no idea how to pull the rail, ima do it anyway
U THINK ALL IS FUN, U THINK ALL IS WELL. KISS MA BLACK ASS, I SHALL SEE U IN HELL

agustin

  • Guest
Re: R1 Fault Codes
« Reply #11 on: 07/11/10 08:50PM »
If you are getting multiple codes I would venture to say that the issue is electrical. I find it difficult that so many sensors would just die all at once. Look at the wiring harnesses, I mean REALLY look. Get a bright lamp and inspect your engine harnesses for any nicked/cut wires or harnesses. It's a pain in the butt to do so but it sounds like this is where you are heading.

Offline KING

  • my bike and i R1
  • 599cc
  • ***
  • KING's Gallery
  • Posts: 273
  • my bike and i R1
    • View Profile
  • Bike: 2006 Yamaha R1
  • Years Riding: 1
  • Location: La Habra, CA
Re: R1 Fault Codes
« Reply #12 on: 07/11/10 08:51PM »
I dont know if I am allowed to forum cross post but here goes,

http://www.r1-forum.com/forums/showthread.php?t=239070

I believe this is what may be wrong with your bike.



I think that is it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i saw a wire slightly nicked... Dude, if thats it i love u man (no homo)
Thanks Agustin +1 for u man
U THINK ALL IS FUN, U THINK ALL IS WELL. KISS MA BLACK ASS, I SHALL SEE U IN HELL

Offline AlmosTryin

Re: R1 Fault Codes
« Reply #13 on: 07/11/10 08:52PM »
Real men don't have to say No homo, its implied ;)
:3:  <- Me....all the time
Tattoos are like Motorcycle Mechanics, Cheap Ones aren't Good and Good Ones aren't Cheap.

Offline KING

  • my bike and i R1
  • 599cc
  • ***
  • KING's Gallery
  • Posts: 273
  • my bike and i R1
    • View Profile
  • Bike: 2006 Yamaha R1
  • Years Riding: 1
  • Location: La Habra, CA
Re: R1 Fault Codes
« Reply #14 on: 07/11/10 09:32PM »
ha you bastard ryan ahaha

i really jus wanna get ma point across
U THINK ALL IS FUN, U THINK ALL IS WELL. KISS MA BLACK ASS, I SHALL SEE U IN HELL

agustin

  • Guest
Re: R1 Fault Codes
« Reply #15 on: 07/11/10 10:51PM »
Wish you luck with the bike and hope it is just a nicked harness or wire.

Offline KING

  • my bike and i R1
  • 599cc
  • ***
  • KING's Gallery
  • Posts: 273
  • my bike and i R1
    • View Profile
  • Bike: 2006 Yamaha R1
  • Years Riding: 1
  • Location: La Habra, CA
Re: R1 Fault Codes
« Reply #16 on: 07/12/10 02:36AM »
GOT IT FIXED!!

Agustin, thank u man.  that thread u got from R1forum was exactly wat happened.  i jus cut soldered an lengthened the sensor wires, covered em in tubing and plugged it back up

thanks u others 2 for the helpin hand
U THINK ALL IS FUN, U THINK ALL IS WELL. KISS MA BLACK ASS, I SHALL SEE U IN HELL

agustin

  • Guest
Re: R1 Fault Codes
« Reply #17 on: 07/12/10 08:13AM »
Congrats, now go out there and ride.

Offline NOT2FAST

  • 749cc
  • ****
  • NOT2FAST's Gallery
  • Posts: 358
    • View Profile
  • Bike: 2005 CBR1000RR
  • Years Riding: Since Mar 03, 2010
  • Location: LOS ALAMITOS
Re: R1 Fault Codes
« Reply #18 on: 07/12/10 09:13AM »
So your bike is running now but did you fix your original problem Mr. 3 Banger?

GOT IT FIXED!!

Agustin, thank u man.  that thread u got from R1forum was exactly wat happened.  i jus cut soldered an lengthened the sensor wires, covered em in tubing and plugged it back up

thanks u others 2 for the helpin hand
A weapon is a device for making your enemy change his mind.-Lois Bujold

Offline AlmosTryin

Re: R1 Fault Codes
« Reply #19 on: 07/12/10 04:44PM »
Hey fix your age CB!
:3:  <- Me....all the time
Tattoos are like Motorcycle Mechanics, Cheap Ones aren't Good and Good Ones aren't Cheap.

 

Page created in 0.251 seconds with 58 queries.

[email protected]
 Facebook
anything